Prima   -  Noutăți - În orașul Ialoveni va fi inaugurat un Centru de informare pentru administrațiile publice locale

În orașul Ialoveni va fi inaugurat un Centru de informare pentru administrațiile publice locale

   
16.10.2012   4317 Accesări  

În orașul Ialoveni va fi inaugurat un Centru de informare pentru administrațiile publice locale. Proiectul a fost realizat în urma semnării la 29 iunie 2012 a unui Memorandum de înțelegere dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, avînd drept scop consolidarea administrației publice locale din Moldova și a instituțiilor neguvernamentale. Directorul Centrului a fost numit Krzysztof Kolanowski, manager al Programului de cooperare transfrontalieră Lituania-Polonia, iar ieri acesta a efectuat o vizită de curtoazie la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și la Agenția de Dezvoltare Regională Centru  pentru a-și cunoaște principalii parteneri în munca pe care o va efectua.

Ministrul Marcel Răducan a vorbit în cadrul întrevederii despre obiectivele și prioritățile MDRC în domeniul dezvoltării regionale, precum și a explicat mecanismul aprobării spre finanțare și implementării proiectelor de dezvoltare regională. De asemenea, ministrul și-a exprimat speranța ca la începutul lunii decembrie curent, cînd va avea loc vizita Președintelui din Polonia în țara noastră și lansarea Centrului, vor fi trasate primele inițiative comune.

La rîndul său, Krzysztof Kolanowski și-a confirmat disponibilitatea pentru o cooperare eficientă, menționînd că deține multă experiență pe care este dispus să o împărtășească autorităților publice locale.

La întrevedere au mai participat: viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, Veaceslav Guțuțui, directorul Direcției dezvoltare regională Valerian Bînzaru, Svetlana Rogov, șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor, directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională și alți șefi de la minister, responsabili de domeniul dezvoltării regionale.

Lansarea oficială a Centrului este planificată în cadrul unei Conferințe în prima decadă a lunii decembrie. Centrul de informare va fi responsabil de furnizarea informațiilor privind asistența financiară internațională (inclusiv UE) pentru Guvernul RM, APL și ONG-urile din Moldova.