Prima   -  Noutăți - Prioritățile asistenței UE pentru perioada 2014-2017

Prioritățile asistenței UE pentru perioada 2014-2017

   
04.12.2013   1649 Accesări  

Pirkka Tapiola Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a discutat cu Marcel Răducan ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor despre oportunitățile de colaborare în domeniul dezvoltării regionale și prioritățile de asistență pentru perioada 2014-2017. Întrevederea a avut loc, în după amiaza zilei de ieri, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Cu această ocazia, ministrul Marcel Răducan a prezentat și unele rezultate ale implementării proiectelor de dezvoltare regională care au contribuit la ridicarea nivelului de trai al locuitorilor din mediul rural.

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a comunicat despre importanța continuității activităților planificate și predispunerea acordării suportului informațional și metodologic necesar la realizarea programelor regionale sectoriale. De asemenea, oficialul a menționat și domeniile de asistență pentru perioada 2014-2017.

La rîndul său, Ministrul Marcel Răducan a comunicat că beneficiarii tuturor proiectelor de dezvoltare regională sunt preponderent locuitori ai mediului rural, iar de 4 ani concetățenii noștri au conștientizat că prin intermediul proiectelor de dezvoltare regională pot fi îmbunătățite condițiile de trai și pot fi create premisele necesare dezvoltării economice a localității lor. Ministrul a mai subliniat transparența procesului de selectare și finanțare a acestor proiecte, fapt care asigură eficiența lor.

La finalul întrevederii Marcel Răducan a mulțumit oficialului european pentru suportul acordat, pentru suportul financiar acordat de partenerii europeni de dezvoltare în implementarea proiectelor, realizarea inițiativelor propuse de instituție și și-a exprimat recunoștința pentru oportunitățile oferite în procesul de dezvoltare a țării noastre și promovare a bunăstării poporului nostru.

 

4 decembrie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor