Prima   -  Noutăți - Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) invită jurnaliștii la o excursie prin Regiunea de Dezvoltare Centru

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) invită jurnaliștii la o excursie prin Regiunea de Dezvoltare Centru

   
21.11.2014   1620 Accesări  

Stimate doamne, stimaţi domni,

la fel ca în anii precedenţi Ambasada Germaniei la Chişinău împreună cu Agenţia pentru Cooperare Internaţională (GIZ) organizează excursia comună de informare, în cadrul căreia jurnaliştii vor vizita unele proiecte. Prin prezenta şi în numele ambelor organizaţii vă invit să participaţi la această excursie!

Data: Marţi, 25 noiembrie 2014, începând cu ora 07:45

Itinerariul: Chișinău - Şoldăneşti - Cărpineni - Chișinău

În Şoldăneşti vom lua parte la inaugurarea oficială a proiectului „Îmbunătăţirea serviciilor de Management al Deşeurilor Solide în raioanele Şoldăneşti, Rezina şi Floreşti", eveniment la care este aşteptat prim-ministrul, Iurie Leancă şi viceministrul degrevat al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Liviu Oboroc. Acest proiect este finanţat în cadrul Cooperării tehnice a Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării şi implementat de GIZ. Scopul proiectului este ca autorităţile şi prestatorii de servicii să poată dispune de o gestionare a deşeurilor sigură şi durabilă. Pentru aceasta a fost dezvoltat un concept privind gestionarea deşeurilor şi s-a achiziţionat un compactor pentru materialele reciclabile. Mai mult decât atât, a fost pus în funcţiune şi un sistem de colectare a deșeurilor menajere.

După prânzul, pe care-l vom lua împreună, vom vizita micro-proiectul ambasadei „Cu albinele spre viitor" în satul Cărpineni. Internatul din acest sat, împreună cu organizaţia „Dreptul la viaţă" au elaborat un proiect privind amenajarea unei prisăci pentru elevii internatului. Copiii şi tinerii vor fi instruiţi în domeniul întreţinerii şi creşterii albinelor precum şi în cel al producţiei de miere. Graţie proiectului elevii învaţă profesia de apicultor şi obţin astfel o perspectivă profesională.

Veţi avea destul timp la dispoziţie să faceţi poze şi să discutaţi cu partenerii de proiect şi cu beneficiarii. În timpul mersului până la destinaţie reprezentanţii GIZ şi ai ambasadei vă vor răspunde cu plăcere la întrebări şi vă vor informa despre aspectele proiectelor. Desigur că pentru dumneavoastră nu vor apărea nici un fel de cheltuieli.

Ne vom bucura de participarea şi interesul dumneavoastră faţă de proiectele cooperării moldo-germane pentru dezvoltare! Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră până la 21 noiembrie 2014 la doamna Larisa Coroban la adresa de mail:

 larisa.coroban@diplo.de.