Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului Director Local în sectorul Managementului Deșeurilor Solide în raioanele Șoldănești și Rezina s-au întrunit în ședință

Membrii Comitetului Director Local în sectorul Managementului Deșeurilor Solide în raioanele Șoldănești și Rezina s-au întrunit în ședință

   
06.04.2015   3303 Accesări  

La Șoldănești a avut loc ședința Comitetului Director Local (CDL) în sectorul de Management al Deșeurilor Solide (MDS) pentru raioanele Șoldănești și Rezina din Regiunea Centru.

Managerul local de proiect, Aliona Tinică, a prezentat membrilor CDL raportul de progres al proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale MDS pentru trimestrul I al anului curent.

Membrii consiliului au discutat despre situația actuală cu privire la elaborea Strategiei de Dezvoltare Socio-economice, capitolul Managementul Deşeurilor Solide a raionului Rezina.

Ioncu Mihai, directorul SA „Salubritate Şoldăneşti", a vorbit despre situaţia privind asigurarea şi monitorizarea virării în cadrul capitalului social al SA a contribuţiei în bani de către fondatorii Societăţii pe Acţiuni.

Tot atunci, reprezentantul Inspecţiei Ecologice de Stat Şoldăneşti, a prezentat colegilor din CDL planul comun de acţiuni pentru utilizarea conformă de către cetăţeni a serviciului de MDS.

Cei prezenți au discutat despre planului de activităţi privind actualizarea planurilor de dezvoltare locală la capitolul MDS in raionul Şoldăneşti. Aici, rerprezentantul ADR Centru, dar și experții GIZ au venit cu recomandări pentru o conlucrare eficientă în vederea atingerii rezultatelor propuse.

La finalul ședinței, Valeriu Rusu, preşedinte AO „Habitat" a informat membrii consiliului despre rezultatele privind desfăşurarea campaniei de informare a cetăţenilor în raioanele Şoldăneşti şi Rezina.

La ședință au participat Sergiu Cecan, șeful Direcției relații cu instituțiile de dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Eduard Ungureanu , șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Centru, membrii consiliului, dar și reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Ședința de constituire a Comitetului Director Local (CDL) în sectorul de Management al Deșeurilor Solide (MDS) pentru raioanele Șoldănești și Rezina a avut loc la data de 26 februarie curent.