Prima   -  Noutăți - Membrii CRD Centru își sporesc capacitățile de comunicare în cadrul unui atelier de lucru dedicat rolului acestora în procesul de dezvoltare regională

Membrii CRD Centru își sporesc capacitățile de comunicare în cadrul unui atelier de lucru dedicat rolului acestora în procesul de dezvoltare regională

   
18.11.2015   812 Accesări  

Vadul lui Vodă, 18 noiembrie 2015. Aproximativ 30 din cei 52 de membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru  (CRD Centru) de legislatura a III-a s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru pentru a se cunoaște mai bine și a se informa în detalii despre rolul acestora în procesul de dezvoltare regională. Este prima activitate de acest gen pentru noul CRD Centru, constituit în luna septembrie a acestui an.

Evenimntul de astăzi a fost moderat de Lilian Danilov și Silvia Strelciuc, experți în dezvoltarea regională. Atelierul a avut drept scop îmbunătățirea înțelegerii procesului de dezvoltare regională, analiza rolului actual și de perspectivă a membrilor consiliului, dar și dezvoltarea mecanismelor de implicare în procesul de dezvoltare regională pentru localitățile din centrul Republicii Moldova.

„Prin activitatea de azi încercăm să consolidăm CRD Centru în calitate de echipă. Reieșind din experianța anterioară de conlucrare cu CRD, dorim ca nivelul dvs. de implicare în tot ceea ce va urma să facem să fie unul mai înalt. Împreună urmează să identificăm anumite opțiuni de colaborare, acel mecanism de lucru în cadrul CRD Centru care să fie unul transparent și optim", a relevat șeful Direcției politică și cooperare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dorin Andros.

„Astăzi împreună cu experții în dezvoltarea regională vom încerca să învățăm cum ar trebui să comunicăm și să interacționăm ca să avem o activitate eficientă a  consiliului, iar produsul acțiunilor noastre ca echipă consolidată, să ducă la dezvoltarea  Regiunii Centru. În noua componență a CRD Centru avem doar trei foști membri, fapt ce confirmă necesitatea acestei întruniri, unde ne vom cunoaște mai bine și vom îmbunătăți înțelegerea fiecăruia despre procesul de dezvoltare regională.", a menționat directorul interimar al ADR Centru, Eduard Ungureanu.

Ședința de lucru a fost împărțită în trei module. În cadrul acestora, membrii CRD Centru au identificat viziuni comune de perspectivă, referindu-se totodată la necesitatea aprofundării relațiillor de colaborare în interesul Regiunii Centru.

Un aspect esențial în cadrul evenimentului a fost prezentarea unui șir de informații relevante despre planificarea regională și implementarea proiectelor. Totodată, s-a discutat despre obiectivele strategice ale dezvoltării regionale, precum și despre lecțiile învățate din experiența acumulată până în prezent în acest domeniu. În acest sens, au prezentat informații de sinteză Eduard Ungureanu, directorul interimar al ADR Centru și Ala Bragoi, șef secție planificare strategică și programare a ADR Centru.

În ultima parte a atelierului de lucru, participanții la eveniment au ajuns la concluzia că, în procesul de cooperare dintre actorii regionali, sunt esențiale implicarea activă și asumarea responsabilităților. Doar astfel poate avea loc o comunicare eficientă, care să contribuie la realizarea deplină și calitativă a obiectivelor de dezvoltare regională.

Atelierul de lucru pentru membrii CRD Centru a fost sprijinit financiar de Guvernul Germaniei, prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

FOTOGRAFII