Prima   -  Noutăți - Pentru 4 licee din Regiunea Centru a fost inițiat auditul energetic cu suportul Guvernului German

Pentru 4 licee din Regiunea Centru a fost inițiat auditul energetic cu suportul Guvernului German

   
16.12.2016   1536 Accesări  

Astăzi 16.12.2016 a avut loc inițierea auditului energetic pentru Liceul Teoretic (LT) Ion Vatamanu din municipiul Strășeni. În perioada 08.12-16.12.2016 această activitate a fost inițiată pentru toate cele 4 obiective din Regiunea de Dezvoltare Centru și anume: LT Alexei Mateevici din or.Șoldănești, LT Holercani din s.Holercani, rl Dubăsari, LT Mihai Eminescu din or.Ungheni și LT Ion Vatamanu din mun.Strășeni.

Auditul energetic al obiectivelor date este efectuată de firme locale selectate în urma concursului lansat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova". Finanțarea serviciilor de audit energetic vine din partea Guvernului German - BMZ.

Ca rezulat  al acestor întîlniri, pentru cele 4 obiective se vor elabora rapoarte de audit energetic.  În baza acestor rapoarte vor fi identificate măsurile prioritare de reabilitare a obiectivelor date din punct de vedere al eficientei energetie pasibile spre finanțare din sursele oferite de către Uniunea Europeana Repubicii Moldova.