Prima   -  Noutăți - A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Construcția Complexului Turistic Sportiv în Costești”

A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Construcția Complexului Turistic Sportiv în Costești”

   
03.04.2017   1295 Accesări  

Astăzi, 03 aprilie 2017, în incinta primăriei din satul Costești, a avut loc semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului „Construcția Complexului Turistic Sportiv în Costești".

După realizarea lucrărilor prevăzute în cadrul acestui proiect pe lîngă construcția propriu-zisă a Complexului Turistic Sportiv din satul Costești vor fi executate lucrări de amenajare a teritoriului, 1500 de locuri acoperite  disponibile pentru spectatori, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv cu capacitatea 105x68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardeor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectat. Tot aici aplicantul își propune editarea a 2000 de exemplare a Ghidului Turistic Sportiv, care va conține informații despre traseele turistice din zona centru. Complexului Turistic Sportiv va fi gazda competițiilor sportive între tinerii din localitățile Costești, Molești, Hansca, Zîmbreni, Pojoreni, Ialoveni și întreg centrul Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului a fost semnat contractului de finanțare între ADR Centru, aplicantul primăria s. Costești și Consiliul raional Ialoveni, partener în cadrul acestui proiect. Prin semnarea acestui document părțile s-au angajat să-și îndrepte eforturile comune spre realizarea cu succes a obiectivelor stabilite în nota de proiect.

Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din Fondul Național de Dezvoltare Regională suma de 2,5 milioane lei din totalul de 22,5 milioane lei solicitați pentru realizarea proiectului. Astfel, după selectarea antreprenorului se va purcede la inițierea propriu-zisă a lucrărilor de construcție a Complexului turistic sportiv.

Autoritățile locale îți propun ca prin implementarea acestui proiect regional de dezvoltare să crească numărul turiștilor atrași în zona complexului turistic sportiv, ceea ce va duce la creșterea veniturilor generate de prestarea serviciilor de turism în regiune și la dezvoltarea economică a localității.

De asemenea, practicarea activă a sportului va duce la îmbunătățirea factorilor de sănătate a peste 10000 de tineri și a populației beneficiare din raionul Ialoveni, iar acest lucru va genera stimularea sportivilor de performanță din Zona Centru.