Prima   -  Noutăți - Au fost terminate lucrările de construcție și reparație capitală a acoperișului și fațadei Centrului de cultură și agrement din or. Călărași

Au fost terminate lucrările de construcție și reparație capitală a acoperișului și fațadei Centrului de cultură și agrement din or. Călărași

   
01.12.2017   1425 Accesări  

La Călărași a avut loc recepția finală la terminarea lucrărilor de reparație capitală a acoperișului și renovare a fațadei Centrului de cultură și agrement din orașul Călărași precum și lucrările de amenajare a spațiului verde cu proprietate publică din același oraș, din cadrul proiectului implementat de ADR Centru.

Viorel Jardan, directorul agenției, primarul or.Călărași Nicolae Melnic, antreprenorul, responsabilul tehnic, dirigintele de șantier și reprezentanții serviciilor desconcentrate au recepționat finalizarea lucrărilor la obiectul dat.  Grupul de lucru a constatat că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor în vigoare. Suma lucrărilor recepționate este de circa 2,5 milioane lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

În cadrul proiectului regional „Valorificarea potenţialului  turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni" a fost amenajat deja un popas turistic, în s. Țigănești. Suma totală a acestui proiect regional va ajunge la 24 mln lei,  dintre care peste 23 mln  lei au fost solicitați din FNDR.

 

În urma implementării acestui proiect se preconizează amenajarea a 6 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, instalarea indicatoarelor şi panourilor turistice, crearea unui Centru Regional de dezvoltare şi promovare a Turismului, crearea a 4 itinerare turistice noi în regiunea Centru, construcţia unei Scene de Amfiteatrui, reabilitarea Muzeu de Istorie şi Etnografie din or. Călăraşi precum și reamenajarea Parcului „Aleea Clasicilor" din același oraș.