Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Centru a discutat cu directorul de țară al „People in Need” despre oportunitățile de parteneriat

Directorul ADR Centru a discutat cu directorul de țară al „People in Need” despre oportunitățile de parteneriat

   
15.12.2017   1571 Accesări  

La sediul ADR Centru a avut loc o ședință de informare reciprocă a reprezentanților agenției și a directorului de țară al „People in Need”, Mario Straka, ONG internațional cu sediul în Republica Cehă.

Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a prezentat principalele direcții de activitate ale Agenției și a accentuat deschiderea instituției pentru o colaborare eficientă în special pe dimenisunea dezvoltării economice, menționînd despre oportunitățile ce derivă din documentul strategic aprobat în septembrie curent de CRD Centru – Programul Regional Sectorial în domeniul dezvoltării infrastructurii de sprijin a afacerilor.

La rîndul său, Mario Straka, directorul de țară al organizației cehe, i-a informat pe reprezentanții ADR Centru despre activitatea „People in Need” (PIN) în RM pe cele 3 direcții: (1) dezvoltare economică, (2) societate civilă și buna guvernanță și (3) protecția socială. O temă specifică pe care PIN s-a concentrat pînă în prezent a fost susținerea și abilitarea fermierilor care se ocupă cu agricultura organică, astfel încît aceștia să poată ieși pe piața europeană.

Marina Preteca Neaga, șefa Serviciului Relații Internaționale și Atragerea Investițiilor din cadrul ADR Centru, a relatat despre experiențele de succes de colaborare cu partenerii de dezvoltare din Cehia, Slovacia, Letonia etc., discutînd cu reprezentantul PIN posibilitățile de sprijin pe dimensiunea economică pentru anul viitor.

Pe final, Mario Straka, a menționat că abordarea PIN se axează pe capacitarea comunităților locale pentru ca acestea să devină auto-suficiente și capabile să se dezvolte cu forțe proprii. „People in Need lucrează nu atît pentru moldoveni, cît împreună cu moldovenii” – a subliniat directorul de țară al PIN. People in Need are o experiență îndelungată de implementare a proiectelor de dezvoltare în Republica Moldova.