Prima   -  Noutăți - Prima ședință a Comitetelor Directoare Locale din cadrul a două proiecte de la Ungheni

Prima ședință a Comitetelor Directoare Locale din cadrul a două proiecte de la Ungheni

   
18.04.2018   5690 Accesări  

La data de 18.04.2018, în incinta Consiliului Raional Ungheni a avut loc prima ședință a Comitetelor Directoare Locale (CDL) din cadrul proiectelor „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Mihai Eminescu din mun. Ungheni’ și „Îmbunătățirea serviciilor  de alimentare cu apă și canalizare în or. Ungheni”.

În cadrul ambelor ședințe au fost prezentate componența, regulamentul și obligațiunile managerilor locali de proiect. Totodată, membrii CDL-urilor din Ungheni au examinat și aprobat prin vot unanim Regulamentele de activitate ale structurilor respective. În cadrul proiectului din domeniul eficiență energetică, în calitate de președinte al CDL a fos aleasă Ludmila Guzun, președinte al raionului Ungheni. În cazul proiectului din domeniul aprovizionarea cu apă și canalizare, viceprimarul orașului Ungheni, Cristofor Codreanu, a fost ales președinte a CDL. La ședințele CDL-urilor au fost prezentate planurile de implementare a proiectelor pentru trim. I și II, 2018.

În rezultatul implementării proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Mihai Eminescu din mun. Ungheni” două clădiri ale Liceului M. Eminescu din Ungheni vor fi renovate și eficientizate din punct de vedere energetic. Astfel, ca urmare a 17 măsuri investiționale, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ din Ungheni va fi redus cu 1500 MWh. Valoarea estimativă și contribuția partenerilor a acestui proiect va ajunge la 2,6 mln Euro.

În cel de-al doilea proiect „Îmbunătățirea serviciilor  de alimentare cu apă și canalizare în or. Ungheni” se prevede conectarea adițională a 750 de cetățeni la sistemul de aprovizionare cu apă și circa 1500 – la sistemul de canalizare. Totodată, vor fi extinși 5,4 km de rețele de apeduct și reabilitați alți 12,4 km. În cadrul acestui proiect 2,9 mln Euro vor fi alocați de finanațatori, iar alte 240.000 vor din din contribuțiapartenerilor.

Banii urmează să fie oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului MSPL.

*************

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).Ședința a fost organizată în colaborare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).