Prima   -  Noutăți - Comitetul Director Local pentru proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din orașul Strășeni” s-a întrunit în prima ședință

Comitetul Director Local pentru proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din orașul Strășeni” s-a întrunit în prima ședință

   
10.05.2018   520 Accesări  

Membrii Comitetului Director Local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din orașul Strășeni” s-au întrunit luni, 7 mai, în prima ședință. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În cadrul ședinței a fost prezentată componența CDL și a fost aprobat Regulamentul de activitate al Comitetului. În calitate de președinte al CDL a fost ales Mihail Popa, președintele raionului Strășeni, iar în cea de vicepreședinte a fost aleasă directoarea liceului „Ion Vatamanu”, Veronica Bodean.

De asemenea, au fost prezentate responsabilitățile managerilor de proiect, raportul cu privire la implementarea proiectului pentru primele trei luni ale anului 2018, precum și activitățile planificate pentru trimestrul II al anului curent.

În rezultatul implementării proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din orașul Strășeni”, ca urmare a 17 măsuri investiționale, clădirea liceului va fi renovată și eficientizată din punct de vedere energetic, iar consumul anual normat de energie va fi redus cu 157 MWh.

În perioada 2017-2020, în cadrul proiectului implementat la Strășeni vor fi realizate investiții în valoare de 950.000 euro. Banii urmează să fie oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului MSPL.

************

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).