Prima   -  Noutăți - Curs de instruire pentru elaborarea proiectelor în domeniul infrastructurilor de sprijin în afaceri

Curs de instruire pentru elaborarea proiectelor în domeniul infrastructurilor de sprijin în afaceri

   
02.07.2018   1152 Accesări  

Colaboratorii ADR Centru, împreună cu membrii grupului de lucru regional sectorial, au participat la un seminar cu tematica „Dezvoltarea infrastructurilor de sprijin în afaceri”. Evenimentul a fost pe 28 – 29 iunie și a avut drept scop instruirea participanților în vederea elaborării conceptelor de proiecte ce țin de infrastructura în afaceri și corespunderea lor cu dezvoltarea națională și regională.

Vitalie Moraru, expert al Oxford Policy Management (OPM) a informat audiența ce trebuie să conțină un proiect de success, care sunt etapele de elaborare ale lui, obiectivele pe termen scurt și lung și cum poate fi structurat bugetul, precum și sursele de finanțare existente în acest domeniu. 

Pe parcursul discuțiilor Stela Corobcean, Alla Levitskaia, Galina Șelari, experte ale OPM au prezentat informațiile despre identificarea și atragerea partenerilor în cadrul unui proiect, organizarea interacțiunii dintre aceștia și elaborarea matricei părților interesate.

Au fost menționate aspectele referitore la dimensiunea socială și de gen și necesitatea integrării acestora la diverse etape de elaborare a proiectelor, dar și importanța egalității de șanse la scrierea acestora.

La final participanții și-au exprimat interesul și disponibilitatea de a coopera pentru a identifica mai multe idei de proiecte fezabile.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Guvernului Marii Britanii, din sursele Fondului de Bună Guvernare prin intermediul DFID (Departamentul pentru Dezvoltare Internațională al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) și implementate de Oxford Policy Management și Pricewaterhousecoupers.