Prima   -  Noutăți - A fost inițiată elaborarea proiectelor tehnice pentru reabilitare și extindere a sistemelor de aprovizionare cu apă în localităţile Ungheni şi Călăraşi

A fost inițiată elaborarea proiectelor tehnice pentru reabilitare și extindere a sistemelor de aprovizionare cu apă în localităţile Ungheni şi Călăraşi

   
19.07.2018   503 Accesări  

 

Pe 18 iulie specialiştii ADR Centru au efectuat vizite de lucru în oraşele Ungheni şi Călăraşi în cadrul cărora, împreună cu primarii acestor localităţi şi proiectanții, au colectat date din teren pentru elaborarea a două proiecte tehnice de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC).

La aceste întâlniri au mai participat și consultanții Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) și reprezentanţii companiei de experţi „Fichtner Water & Transportation”. În rezultatul discuțiilor constructive părțile implicate au aprobat pozitiv modificările operate la planurile de sarcini.

Conform studiului de fezabilitate, lungimea totală a rețelelor de apă potabilă spre proiectare este de 25.590 m (inclusiv 1130 de conexiuni). Valoarea serviciilor contractate este de circa 6,2 milioane de lei - banii sunt oferiți de Uniunea Europeană.  

Lucrările pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de apovizionare cu apă vor fi inițiate de ADR Centru în 2019.  

Proiectele sunt finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinul financiar al Ministerului German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernului Suediei, Guvernului României și al Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).