Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare și evaluare a trei proiecte în implementare în regiunea Centru

Vizite de monitorizare și evaluare a trei proiecte în implementare în regiunea Centru

   
16.08.2018   1486 Accesări  

Pe 15 august, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru au efectuat vizite de monitorizare a lucrărilor de construcție a unor obiective ce fac parte din trei proiecte implementate de agenție.

Specialiștii au verificat construcția scenei de amfiteatru din Călărași, de pe strada M.Eminescu, obiectiv turistic inclusă în proiectul ”Valorificarea potenţialului  turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)”. Pe șantier au fost efectuate lucrări de betonare a fundației grupului sanitar și au fost montate rețelele exterioare ale apeductului și instalațiile electrice.

În satul Milești, raionul Nisporeni au evaluat lucrările de pavare desfășurate la amenajarea parcului din localitate, obiectiv inclus în proiectul „Îmbunătățitea infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru”.

În timpul vizitei echipa de specialiști a examinat desfășurarea lucrărilor de construcție a Centrului regional de afaceri din Lozova, raionul Strășeni, care este realizat în cadrul proiectului Centru regional de afaceri și dezvoltare comunitară în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești”. De la începutul perioadei de implementare au fost executate un șir de lucrări ce țin de: tencuire, consolidarea pereților interior și a intrărilor la blocuri, montarea rețelelor exterioare de canalizare.

Centrul Regional de Afaceri este amplasat în blocurile aferente clădirii fostei Case de cultură din localitate și va găzdui încăperi disponibile pentru afacerile din localitățile partenere, oferind servicii de incubare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din trei orașe și 12 sate, unde sunt înregistrați peste 800 de agenți economici.

În rezultatul vizitelor de evaluare membrii echipei de specialiști au constatat că lucrările sunt îndeplinite conform graficului de execuție.

Precizăm că aceste trei proiecte, implementate de ADR Centru, sunt finanțate din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională.