Prima   -  Noutăți - Implementarea SNDR și SDR 2016-2020 a fost discutată și analizată în cadrul unui atelier de lucru

Implementarea SNDR și SDR 2016-2020 a fost discutată și analizată în cadrul unui atelier de lucru

   
07.03.2019   1072 Accesări   MSPL

În perioada 5-6 martie 2019, a fost organizat un atelier de lucru la care a fost analizat progresul în procesul de implementare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) și ale Strategiilor de Dezvoltare Regională (SDR) pentru anii 2016-2020. La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) și consultanții proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Pe parcursul celor două zile s-au discutat, de asemenea, și perspectivele conceptuale ale noii paradigme de dezvoltare regională precum și ale propunerii de politici publice de dezvoltare urbană, inclusiv s-au agreat necesitățile de suport în domeniul planificării strategice în dezvoltarea regională. 

Dorin Andros, Secretar de stat, MADRM: „Foarte important este ca pe parcursul acestor două zile să ne implicăm toți în discuții, să venim cu propuneri și recomandări, pentru că doar astfel vom putea planifica acțiunile noastre de viitor în implementarea Strategiei Naționale, dar și a Strategiilor Regionale de Dezvoltare Regională".

Petru Veveriță, Consultant național superior GIZ/MSPL: „Este un eveniment la care ne propunem să discutăm aspectele strategice, dar nu numai, ale MADRM, ADR-urilor și Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare. Asta ne va permite să înțelegem și să trasăm planurile pentru 2019-2020 și necesitățile pentru suport la care trebuie să atragem atenția". 

Evenimentul a fost organizat cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).