Prima   -  Noutăți - Continuă instruirea specialiștilor regionali în utilizarea noilor metode de elaborare a planurilor regionale și prezentarea grafică a proiectelor

Continuă instruirea specialiștilor regionali în utilizarea noilor metode de elaborare a planurilor regionale și prezentarea grafică a proiectelor

   
11.02.2020   413 Accesări  

Specialiștii ADR Centru sunt antrenați într-o nouă rundă de instruiri care vor avea drept rezultat sporirea capacităților de aplicare a tehnologiei GIS pentru planificarea intervențiilor în regiunea de dezvoltare Centru.

Instruirile au loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea regională în Republica Moldova: suport privind implementarea strategiilor regionale folosind Sistemul Informațional Geografic (GIS)", finanțat de Agenția de Cooperare pentru dezvoltare internațională a Republicii Cehe. Implementarea proiectului va fi realizată de către agenția cehă GEOtest în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

Scopul proiectului constă în utilizarea activă a tehnologiei GIS și folosirea datelor spațiale pentru planificarea intervențiilor în regiuni. Respectiv, pînă la finele anului 2020, se propune implementarea a cinci proiecte cu folosirea metodologiei noi, unde vor fi antrenați atît reprezentanți ai MADRM, ai Agențiilor de Dezvoltare, cît și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Pe parcursul anilor 2019-2021, regiunea va beneficia de asistență tehnică și consultativă din partea Agenției cehe GEOtest, iar specialiștii motivați să asimileze noua tehnologie vor fi ghidați în utilizarea noilor metode în elaborarea planurilor regionale, dar și prezentarea grafică a unor proiecte concrete.