Prima   -  Noutăți - Estrada de vară din orașul Călărași a fost inaugurată oficial

Estrada de vară din orașul Călărași a fost inaugurată oficial

   
02.12.2020   1594 Accesări   news.ungheni

Pe 1 decembrie, în orașul Călărași a avut loc deschiderea oficială a estradei de vară. Acest proiect de construcție și modernizare a infrastructurii a fost realizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Obiectivul a prevăzut construcția unei scene și amfiteatru pentru 680 de locuri, precum și amenajarea unui WC public.

Pentru realizarea acestor lucrări, din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați 8,2 milioane de lei.

Construcțiile de la Călărași fac parte din proiectul regional „Valorificarea potențialului turistic al regiunii Centru a  Republicii Moldova, raioanele Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni".

De menționat faptul că în cadrul aceluiași proiect au fost realizate mai multe obiective din raionul Străşeni, Călăraşi şi Nisporeni. Astfel, au fost amenajate 2 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, localizate în sat. Țigănești, raionul Strășeni și sat. Iurceni, raionul Nisporeni. De asemenea, în orașul Călărași, a fost reamenajat Parcul „Aleea Clasicilor", dar și desfășurate lucrări de renovare a Muzeului de Istorie și Etnografie a or. Călărași. 

Suma totală a proiectului este de circa 24,6 milioane de lei, dintre care mare parte au fost solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională, o anumită contribuție fiind a aplicantului.