Prima   -  Noutăți - Deschiderea ofertelor în cadrul licitației de precalificare pentru achiziția lucrărilor de Construcții a magistralei Chișinău - Strășeni - Călărași

Deschiderea ofertelor în cadrul licitației de precalificare pentru achiziția lucrărilor de Construcții a magistralei Chișinău - Strășeni - Călărași

   
16.07.2021   182 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat astăzi, 16.07.2021, deschiderea ofertelor în cadrul licitației de precalificare pentru achiziția lucrărilor de Construcții a magistralei Chișinău - Strășeni - Călărași și măsurilor prioritare de reabilitare pentru alimentarea cu apă în orașele Călărași și Strășeni finanțate de către Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW.

Astfel, în perioada 02.06-16.07.2021, potențialii antreprenori sau asociații de companii în domeniul  au fost invitați să depună oferta de precalificare pentru efectuarea  lucrărilor de construcții a 50 km de conductă din fontă ductilă DN400-600, 5,0 km conducte HDPE PN10 de 315-200 mm, mai multe stații de pompare, rezervor de beton armat, 2 instalații de re-clorurare, supape, debitmetre , instrumentare SCADA și instalații de control, cu toate lucrările pentru alimentarea cu apă potabilă.

În perioada de depunere a ofertelor de precalificare, ADR Centru a oferit documentatia de precalificare  către 15 companii interesate. Deasemenea, au fost expediate clarificarile necesare pentru asigurarea unui proces de achizitii corect și transparent. Ca urmare a acestor activități, ADR Centru a înregistrat două oferte de precalificare pentru achiziția lucrărilor de construcții a magistralei Chișinău - Strășeni - Călărași. După desfășurarea acestei proceduri urmează  ca consultantul în implementare și proiectare împreună cu specialiștii ADR Centru să evalueze documentele recepționate și să stabilească companiile calificate pentru etapa următoare.

Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, în timp ce ADR Centru reprezintă instituția de implementare a acestuia. Costul total al investițiilor preconizate  constituie circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 milioane de euro constituie contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.