Prima   -  Noutăți - Muzeul din Mereni a fost dotat cu un set individualizat de mobilier, în cadrul unui proiect transfrontalier implementat de ADR Centru

Muzeul din Mereni a fost dotat cu un set individualizat de mobilier, în cadrul unui proiect transfrontalier implementat de ADR Centru

   
04.01.2022   5000 Accesări  

Rezultatele proiectului  "MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică" încep să prindă contur. Astfel, la Mereni, a fost instalat setul de mobilier prevăzut pentru dotarea Centrului de informare turistică.

Proiectul prevede sporirea vizibilitatății patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de Centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

Ideea generală este în a capacita muzeele cu o nouă funcționalitate - de a informa viziatorii și turiștii despre atracțiile din destinațiile reprezentative ale regiunii din care fac parte. Iar activitatea în cadrul unei rețele de asemenea muzee-centre de infoturism ar scala eforturile comune și ar alimenta cu un număr suplimentar de vizitatori fiecare dintre instituțiile muzeale participante. Totodată, perioada aceasta de lipsă de mobilitate este un răgaz pentru re-conceptualizare a muzeelor pentru deschiderea ușilor în perioada post-pandemie cu noi oferte turistice, noi capacități și noutăți bune despre cele mai atractive locuri din regiune.

În acest moment se lucrează asupra dotării Centrelor de informare turistica cu mobilier și panouri informative, creării unui profil al destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, pentru a fi determinate mai multe trasee turistice comune și în același timp pentru stabilirea unor programe excursioniste. De asemenea, este în plin process de elaborare și promovare un brand comun, precum și un Ghid al Destinațiilor turismului cultural transfrontalier din Moldova (Republica Moldova - România). Amintim că perioada de implementare a proiectului transfrontalier MuseumInfoTur este 14 aprilie 2020 - 13 mai 2022. Proiectul este realizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România) și este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul european de vecinătate și co-finanțat de beneficiarii proiectului.