Prima   -  Noutăți - ADR Centru a desfășurat o activitate de conștientizare a utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului la Rezina

ADR Centru a desfășurat o activitate de conștientizare a utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului la Rezina

   
04.06.2022   773 Accesări  

Astăzi, 04.06.22, am sensibilizat locuitorii orașului Rezina cu privire la conștientizare utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului!

Această ativitate s-a desfășurat în cadrul evenimentului organizat de Primăria Rezina cu ocazia sărbătorii "Ziua internaționă a copilului".

Alături de copii și părinții lor, am desenat, colorat, scris mesaje de încurajare pentru protecția mediului și a apei, desenat cu creta, dar și distrat de minune. Participanții au primit un șir de materiale informative și de identitate vizuală, elaborate în cadrul Campaniei de conștientizare în domeniul utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului a proiectului moldo-slovac : „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din orașul Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare".

Proiectul este realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru și Primăria orașului Rezina.

Activitățile proiectului sunt susținute financiar de ODA Slovacă - Slovak Aid și cofinanțate de Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok.

Obiectivul general al proiectului moldo-slovac implementat în present în Rezina urmărește îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din oraș prin asigurarea accesului la sistemul de canalizare.

În același timp obiectivulele specific prevăd construcția și renovarea infrastructurii sustenabile în domeniul apei și managementului apelor, precum și creșterea ratei de acoperire cu servicii de canalizare cu 7,4%, reprezentând 225 de gospodării (circa 870 persoane şi 2 unităţi comerciale).

În urma realizării proiectului vom avea 3390 m de rețea de canalizare construită în cartierul locativ individual Rezina Vest și conștientizarea sporită a populației în domeniul utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului.

Perioada de implementare a proiectului este octombrie 2021 - martie 2023, iar valoarea totală a activităților planificate se ridică la suma de 218 020 EUR.