Prima   -  Noutăți - Forumul Regional de Investiții „INVESTIÈšII PENTRU DEZVOLTARE„ ediția a III-a

Forumul Regional de Investiții „INVESTIÈšII PENTRU DEZVOLTARE„ ediția a III-a

   
11.10.2010   2005 Accesări  

La data de 8 - 9 octombrie, 2010, în orașul Ungheni s-a desfășurat Forumul Regional de Investiții „INVESTIÈšII PENTRU DEZVOLTARE„ ediția a III-a. În calitate de organizatori de bază au fost: Euroregiunea Siret Prut Nistru, Regiunea de Dezvoltare Centru, Consiliul raional Ungheni și Camera de Comerț, filiala Ungheni. Coorganizatorii Forumului au fost: Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, Asociația Regională a întreprinzătorilor, Nord-Est România, Agenția pentru Dezvoltare Regională și Integrare Europeană Ungheni, Asociația Producătorilor Agricoli Uncalnis, Asociația Patronatul IMM-urilor Regiunea Nord-Est România.

Obiectivele majore ale  Forumului au țintit  promovarea, încurajarea, atragerea și dezvoltarea  investițiilor regionale, inclusiv  prin  încurajarea cooperării transfrontaliere, promovarea  practicilor de succes în afaceri ale investitorilor străini,  facilitarea  dialogului dintre oamenii de afaceri.

În cadrul evenimentului au fost prezentate propuneri de proiecte privind dezvoltarea infrastructurii regionale și a sectorului agroindustrial, proiecte privind dezvoltarea cooperării transfrontaliere, a fost organizată expoziția cu participarea producătorilor locali și externi și a luat start procesul de negociere și semnare a unor acorduri de colaborare.

  Din cadrul Ministerului Construcților și Dezvoltării Regionale au participat: Viceministru dnul Veaceslav Guțuțui avînd ca temă de discurs investițiile naționale în dezvoltarea regională finanțate din mijloacele financiare ale Fondului național și Șeful Direcție relații cu instituțiile de dezvoltare regională dnul Sergiu Cecan avînd ca temă de discurs «Proiecte de dezvoltare a infrastructurii regionale».

Astfel, în cadrul Forumului au mai participat reprezentanți ai administrației publice centrale, regionale și locale, ai ambasadelor mai multor țări, a sectorului asociativ privat, a mediului de afaceri din Republica Moldova, România, Cehia, Turcia, Polonia, Letonia, Lituania, Belarus, Ucraina.