Prima   -  Noutăți - Lansarea proiectului „Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni, Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos” s-a desfășurat astăzi la primăria comunei Ciorești

Lansarea proiectului „Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni, Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos” s-a desfășurat astăzi la primăria comunei Ciorești

   
10.03.2011   2228 Accesări  

 

Lansarea proiectului de dezvoltare regională

Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni, Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos"

            Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Primăria comunei Ciorești, r-nul Nisporeni au organizat astăzi, 10 martie  2011, lansarea proiectului de dezvoltare regională în sediul Primăriei Ciorești.

  

Proiectul Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni, Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos" este unul din cele 5 proiecte aprobate spre finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională în 2010 în Regiunea de Dezvoltare Centru și constă în construcția a 74 de platforme pentru colectarea DMS in 12 localități și extinderea poligonului de DMS. Obiectivul general a proiectului constă în:

  • Ameliorarea calității resurselor naturale și a condițiilor de trai ale locuitorilor din 12 localități ale raionul Nisporeni, Strășeni și Călărași.

Proiectul se încadrează în prioritatea III a Strategiei de Dezvoltare Regională Centru „Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice", masura 3.2. și reprezintă unul din cele 23 de proiecte aprobate în Documentul Unic de Program în RDC prin  HG nr 722 din 26.08.2010 pentru anii 2010 - 2012.

           Finanțarea este asigurată din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, aprobate prin decizia nr.08/10 din 20.09.2010 al CNCDR, cu suma de 4.953.127 lei pentru executarea lucrărilor de construcție a 74 de platforme pentru colectarea DMS din 12 localități și extinderea poligonului de DMS. Realizarea proiectului este planificată pentru o durată de 2(doi) ani și va fi finalizat în septembrie 2012. 

La eveniment au participat reprezentanți a Ministerului Dezvoltării Regionale și  Construcțiilor, Primăriei Ciorești, Consiliului raional Nisporeni, Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru, primarii localităților partenere în cadrul proiectului, reprezentanți a societății civile și a sectorului privat.

Notă: Agenția de Dezvoltare Regională Centru este o instituție publică, necomercială, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, creată pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională și a Planului Operațional. Scopul Agenției este de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru prin înlăturarea disparităților și dezechilibrului dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei. 

 

Pentru detalii contactați:

Èšurcan Lilia, responsabil de relații cu publicul

Tel: (268) 22 692, sau accesați pagina web a ADR Centru: www.adrcentru.md