Prima   -  Noutăți - Lansarea proiectului „Construcția platformelor pentru depozitarea deșeurilor solide / managementul deșeurilor solide” s-a desfășurat astăzi la Vatici, r-nul Orhei

Lansarea proiectului „Construcția platformelor pentru depozitarea deșeurilor solide / managementul deșeurilor solide” s-a desfășurat astăzi la Vatici, r-nul Orhei

   
17.03.2011   1830 Accesări  

 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Primăria comunei Vatici au organizat astăzi, 17 martie 2011, lansarea  proiectului de dezvoltare regională în sediul Primăriei Vatici, r-nul Orhei.

    

            Proiectul „Construcția platformelor pentru depozitarea deșeurilor solide / managementul deșeurilor solide"este unul din cele 5 proiecte aprobate spre finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională în 2010 în Regiunea de Dezvoltare Centru și constă în construcția a 77 de platforme pentru colectarea DMS din 20 localități și construcția poligonului de DMS. Obiectivul general a proiectului constă în:

  • Realizarea unui sistem eficient de gestionare a deșeurilor menajere solide (DMS) în 20 localități din 3 raioane: Orhei, Călărași și Strășeni.

           Proiectul se încadrează în prioritatea III a Strategiei de Dezvoltare Regională Centru „Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice", masura 3.2. și reprezintă unul din cele 23 de proiecte aprobate în Documentul Unic de Program în RDC prin  HG nr 722 din 26.08.2010 pentru anii 2010 - 2012.

           Finanțarea este asigurată din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, aprobate prin decizia nr.08/10 din 20.09.2010 al CNCDR, cu suma de 4.648.577 lei pentru executarea lucrărilor de construcție a 77 de platforme pentru colectarea DMS din 20 localități și construcția poligonului de DMS. Realizarea proiectului este planificată pentru o durată de 18 luni si va finaliza în martie 2012. 

La eveniment au participat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dl Veaceslav Guțuțui, reprezentanții Primăriei Vatici, Consiliului raional Orhei, Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru, primarii localităților partenere în cadrul proiectului, membri ai Consiliului regional pentru dezvoltare Centru,  reprezentanți a societății civile și a sectorului privat.

 

Pentru detalii contactați:

Èšurcan Lilia, responsabil de relații cu publicul

Tel: (268) 22 692