Prima   -  Noutăți - A fost lansat studiul de referință în micro-regiunea Șoldănești.

A fost lansat studiul de referință în micro-regiunea Șoldănești.

   
01.08.2011   2305 Accesări  

La data de 30 iulie 2011 a fost lansat studiul de referință în micro-regiunea Șoldănești. Acest studiu este realizat în cadrul proiectului-pilot "Extinderea sistemului integrat de management al deșeurilor solide al orașului Șoldănești în 7 localități din raioanele Șoldănești și Rezina, amplasate în bazinul rîului Ciorna" implementat de către ADR Centru, cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Studiul de referință va fi elaborat de către Agenția de dezvoltare regională „Habitat". În cadrul evenimentului mai mulți operatori de interviuri au fost instruiți de expertul CBS AXA  Vasile Cantarji,  care le-a explicat tehnicile de lucru și metodele de chestionare a cetățenilor. Scopul acestui sondaj este de a evalua gradul de satisfacție a cetățenilor privind prestarea serviciilor de salubrizare în localitățile în care se implementează proiectul de management al deșeurilor solide, dar și în vederea aprecierii gradului de informare si de conlucrare a cetățenilor și agenților economici cu APL-urile din micro-regiune dată,pentru a îmbunătăți serviciul de salubrizare. Studiul va fi elaborat în 8 localități pe un eșantion de 1040 de persoane.

Prezent la eveniment, primarul orașului Șoldănești d-nul Alexandru Tinică a salutat această inițiativă, menționînd că implicarea activă a cetățenilor va spori buna colaborare între factorii implicați în proiect.

Amintim că aplicantul acestui proiect este primăria orașului Șoldănești,  iar beneficiari sunt 8 localități din raionul Șoldănești și Rezina, amplasate în bazinul r. Ciorna. Obiectivul general al proiectului este reducerea nivelului de poluare a mediului prin extinderea managementului integrat de colectare, stocare și reciclare a deșeurilor în raza acestei micro-regiune