Prima   -  Noutăți - Sesiune de instruire „Îmbunătățirea proiectelor incluse în POR”

Sesiune de instruire „Îmbunătățirea proiectelor incluse în POR”

   
01.08.2011   1323 Accesări  

 

Specialiștii de la secția managementul proiectelor și secția planificare strategică din cadrul ADR Centru au participat la sesiunea de instruire cu genericul „Îmbunătățirea proiectelor din Planul Operațional Regional (POR)”. Seminarul a avut loc pe 28-29 iulie în incinta bazei de odihnă „Odiseu" Vadul lui Vodă.  

Au fost puse în discuție ideea generală despre proiectele incluse în POR, prezentări ale unor metode de evaluare a ideilor de proiecte, precum și șansele proiectelor în cadrul programelor regionale – FNDR. Participanții au fost instruiți de experți din diferite domenii: mediu, infrastructură, bussines, turism etc.

Principalele obiective ale atelierului de lucru au fost: de a contribui la dezvoltarea capacităților specialiștilor din cadrul agențiilor  privind evaluarea calitativă a proiectelor regionale din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și de a dezvolta abilitățile participantilor privind prestarea serviciilor de consultanță în scopul îmbunătățirii proiectelor regionale incluse în POR.

Programul de instruire a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în contextul proiectului „Dezvoltarea Capacității pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova", cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și realizat de către experții Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălți.