Prima   -  Noutăți - Primul atelier de lucru în scopul promovării dezvoltării regionale în Regiunea de Dezvoltare Centru

Primul atelier de lucru în scopul promovării dezvoltării regionale în Regiunea de Dezvoltare Centru

   
03.08.2011   2095 Accesări  

ADR Centru a dat start noii sesiuni a atelierelor de lucru în scopul promovării dezvoltării regionale în Regiunea de Dezvoltare Centru, primul avînd loc la  Criuleni.

 Obiectivul general  al atelierelor este creșterea capacităților de participare la programele de dezvoltare regională a actorilor regionali din Regiunea de Dezvoltare Centru și a capacităților de absorbție banilor din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

În cuvîntul său de salut, președintele Consiliului raional Criuleni, Vitalie Rotaru a mulțumit organizatorilor pentru ideea desfășurării unui asemenea atelier în raionul Criuleni.

 În cadrul workshopului au participat aleși locali și funcționari publici din cadrul APL de nivelul I și II, agenți economici și asociații obștești din raioanele Criuleni și Dubăsari.  Participanțiii au fost intruiți în domeniul dezvoltării regionale de către specialiștii ADR Centru. În partea  a doua  atelierului ei au luat cunoștință despre modelele de finanțare a proiectelor parteneriatelor publice-private și modul de evidențiere și partajare a riscurilor în acest domeniu. 

Atelierul a fost organizat în conformitate cu Planul de activitate a Agenției de Dezvoltare Regională Centru pentru anul 2011. Menționăm că sunt planificate 3 ateliere de lucru în Regiunea Centru: Criuleni, Călărași și Strășeni. Partenerul acestei sesiuni de ateliere este Agenția Proprietății Publice.

                 

 ADR Centru

03 august 2011

 

Pentru a vizualiza fotografii faceți click aici