Prima   -  Noutăți - ADR Centru a organizat la Călărași un nou atelier de lucru

ADR Centru a organizat la Călărași un nou atelier de lucru

   
08.08.2011   2316 Accesări  

ADR Centru a organizat la Călărași un  nou atelier de lucru. Acesta face parte din sesiunea  atelierelor de lucru în scopul promovării dezvoltării regionale în Regiunea de Dezvoltare Centru, primul avînd loc la Criuleni.

 

 Obiectivul general  al atelierelor este creșterea capacităților de participare la programele de dezvoltare regională a actorilor regionali din Regiunea de Dezvoltare Centru și a capacităților de absorbție banilor din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Ilie Rău, președintele Consiliului raional Călărași, a menționat în cuvîntul de salut, că aceste ateliere sunt binevenite, în vederea generării unei multitudini de idei pentru noul apel de proiecte.

 În cadrul workshopului au participat aleși locali și funcționari publici din cadrul APL de nivelul I și II, agenți economici și asociații obștești din raioanele Călărași, Nisporeni și Ungheni.  Participanțiii au fost intruiți în domeniul dezvoltării regionale de către specialiștii ADR Centru. În partea  a doua  atelierului ei au luat cunoștință despre modelele de finanțare a proiectelor parteneriatelor publice-private și modul de evidențiere și partajare a riscurilor în acest domeniu. 

 

       

Atelierul a fost organizat în conformitate cu Planul de activitate a Agenției de Dezvoltare Regională Centru pentru anul 2011. Menționăm că sunt planificate 3 ateliere de lucru în Regiunea Centru: Criuleni, Călărași și Strășeni. Partenerul acestei sesiuni de ateliere este Agenția Proprietății Publice.