Prima   -  Noutăți - Propunere de proiecte APL Estonia-R.Moldova

Propunere de proiecte APL Estonia-R.Moldova

   
22.08.2011   1842 Accesări  

Guvernatorii, primarii, comunitatea de afaceri  a două regiuni estoniene (Laane-Virumaa și Ida-Virumaa) vizitate de curînd de ambasadorul RM în Estonia Victor Guzun, se arată foarte interesați de identificarea raioanelor din R.Moldova care își doresc dezvoltarea unor parteneriate complexe bilaterale. Cooperarea ar consta în proiecte comune în domeniul administrării eficiente a localităților, preluarea experienței în reformarea sectorului locativ, social, cultural, atragerea investițiilor străine, accesarea fondurilor structurale europene  și creșterea capacității de asimilare a acestor fonduri, managementul rețelelor de transport, canalizare, apeduct și al deșeurilor.

O altă prioritate ar fi aprofundarea relațiilor dintre comunitatea de afaceri din regiuni și parteneri din R.Moldova, cooperarea în domeniul educațional, cultural și sportiv, schimburi culturale și academice, turism, sectorul neguvernamental etc.

Consiliile raionale și primăriile interesate pot lua legătura cu dl ambasador în vederea dezvoltării acestor proiecte.

Pentru a afla mai mult despre regiunile menționate accesați site-urile: Laane-Virumaa - www2.l-virumv.ee, Ida-Virumaa –www.ida-virumaa.ee.

Pentru mai mult detalii accesați  http://guzun.md/?p=1576