Prima   -  Noutăți - Vizita reprezentanților ApaSan la ADR Centru

Vizita reprezentanților ApaSan la ADR Centru

   
25.08.2011   2617 Accesări  

 

Astăzi, 25 august, la sediul ADR Centru a avut loc o întrunire a specialiștilor ADR Centru cu reprezentantul filialei în Moldova a Fundației Skat, Jonathan Hecke, coordonatorul proiectului ApaSan în Republica Moldova.

 Directorul ADR Centru a salutat inițiativa de colaborare și a confirmat disponibilitatea ADR Centru de a se implica în implementarea proiectele din acest domeniu.

Scopul întîlnirii a fost informarea specialiștilor ADR Centru despre proiecul respectiv și discuții despre posibila colaborare cu ADR Centru în cadrul implementării un proiect-pilot de planificare în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și sanitației.

În urma unei analize a experților, pentru realizarea acestui plan-pilot a fost selectat raionul Ialoveni.  Acest proiect-pilot  de planificare prevede crearea unui grup de lucru la nivel de raion, care, cu suportul consultativ al unui grup de experți vor elabora  acest  plan de acțiuni pentru promovarea sistemelor inovatoare de sanitație și aprovizionare cu apă potabilă. Acest grup de lucru se va ocupa și de colectarea datelor de ordin demografic social și de situația a aprovizionării cu apă a localităților raionului. Vor fi realizate și studii de fezabilitate în unele localități.      

Proiectul ApaSan este finanțat de agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, co-finațat de ADA(Austria) și implementat de Filiala din Moldova a Fundației SKAT .