Prima   -  Noutăți - Prima ședință a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru

Prima ședință a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru

   
14.09.2011   2294 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a organizat astăzi, 14 septembrie, ședința deschisă de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, membrii noi aleși ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru: președinții raioanelor, primari, reprezentanți ai societății civile și sectorului privat, etc.

Prezent la eveniment, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor  a salutat noua componență a CRD Centru, îndemnîndu-i la o bună conlucrare pe parcursul activității.  

La propunerea ministrului Răducan, cu votul majorității celor prezenți la ședință, Grigore Cobzac, președintele raionului Hâncești a fost ales președinte al CRD Centru, iar în calitate de vicepreședinte a fost desemnat Vasile Bâtcă, președintele raionului Nisporeni. Reprezentant al sectorului privat în Consiliul Național pentru Coordonare în domeniul Dezvoltării Regionale(CNCDR) a fost ales Ion Dolgu, managerul firmei SRL "Ordonatcom" din Orhei. De asemenea, membrii consiliului au votat unele modificări în regulamentul de organizare al CRD Centru. Astfel, modificările țin de majorarea mandatului reprezentanților sectorului privat de la 2 la 4 ani și a reprezentanților societății civile de la 3 la 4 ani.

Specialiștii  Agenției de Dezvoltare Regională  Centru au informat membrii consiliului despre activitatea agenției și despre proiectele implementate în ultimul an în regiunea de dezvoltare Centru. 

Consiliul Regional pentru Dezvoltare este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fără personalitate juridică, având drept scop coordonarea și promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel local. În componența Consiliului Regional intră reprezentanți ai autorităților publice locale, desemnați din oficiu - președinți de raioane, primari din cadrul regiunii delegați de către asociația primarilor, reprezentanții sectorului privat și ai societății civile. Numărul total al membrilor Consiliul Regional pentru Dezvoltare Centru este de 52, câte 4 reprezentanți din 13 raioane.

             

Mai multe poze puteți vedea aici

Lista noilor membri și regulamentul de funcționare al CRD Centru faceți click aici