Prima   -  Noutăți - Încă două autospeciale pentru Regiune de Dezvoltare Centru

Încă două autospeciale pentru Regiune de Dezvoltare Centru

   
19.10.2011   3645 Accesări  

Două autospeciale  de marca „GAZ 3309” au ajuns marți, 18 octombrie în comuna Vatici, Orhei. Acestea au fost repartizate conform planului prevăzut de proiectul „Construcția platformelor pentru depozitarea deșeurilor solide/managementul deșeurilor solide”, implementat de ADR Centru.

Prețul de achiziției autovehiculelelor se estimează la 918.000 lei. Autospecialele sunt dotate cu sistem de încărcare și descărcare laterală automată în baza utilajului KO-440-2 și vor fi date în gestiunea Întreprinderii Municipale de salubrizare, care urmează a fi instituită tot în cadrul acestui proiect. Autospecialele vor deservi cele 8 comune partenere ale proiectului, inclusiv 20 localități.

La evenimentul de transmitere au participat și primarii comunelor partenere în cadrul proiectului. Petru Dogocher, primar al comunei Vatici, aplicantul proiectului, a declarat că este mulțumit de mersul proiectului și că se așteaptă cu nerăbdare punerea în lucru a mașinilor.

                             

Aplicantul proiectul „Construcția platformelor pentru depozitarea deșeurilor solide/managementul deșeurilor solide” este primăria comunei Vatici, Orhei. Valoarea estimativă a acestuia este 4.966.102 lei, dintre care 4 648 577 lei vor fi alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională iar 431 000 lei - contribuția proprie. Obiectivul principal al proiectului este realizarea unui sistem eficient de gestionare a deșeurilor menajere solide (DMS) în 20 de localități din trei raioane: Orhei, Strășeni, Călărași.