Prima   -  Noutăți - Consultări privind extinderea activităților GIZ și Sida în Moldova

Consultări privind extinderea activităților GIZ și Sida în Moldova

   
19.10.2011   1741 Accesări  

 

Marți, 18 octombrie 2011, în cadrul ADR Centru a avut loc o întrevedere cu Dl Philipp Johannsen, reprezentant rezident al Agenției Internaționale de Cooperare a Germaniei (GIZ) în Moldova și Dl Andreas Johansson, manager de program al Agenției Internaționale Suedeze de Cooperare și Dezvoltare (Sida). Scopul consultărilor a fost intenția de extindere a activităților GIZ și Sida în Moldova pe componenta dezvoltării regionale.

La eveniment au fost prezenți directorul ADR Centru, Tudor Meșină și specialiști ai agenției din domeniul managementului proiectelor și planificare strategică.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte despre situația curentă și perspectivele de cooperare în domeniul dezvoltării regionale.Directorul ADR Centru, Tudor Meșină a enunțat principalele direcții de activitate a ADR Centru și necesitățile de dezvoltare a capacităților actorilor regionali, inclusiv ale agenției.

Dl Philipp Johannsen a menționat ca în perspectivă se planifcă extinderea activităților GIZ în Moldova, cu suportul financiar al Agenției Internaționale Suedeze de Cooperare și Dezvoltare, prin lansarea de noi inițiative în domeniul consolidării capacităților de dezvoltare la nivel regional. Principalele domenii vizate sunt planificarea strategică și susținerea de proiecte de dezvoltare regională inovative și fezabile privind aprovizionarea cu apă, protecția mediului, eficiența energetică.

Dl Andreas Johansson și-a exprimat interesul și susținerea pentru programul de dezvoltare a capacităților în domeniul dezvoltării regionale. În acest context, dumnealui a adresat mai multe întrebări pentru a se documenta în ceea ce privește problemele în activitatea ADR Centru și necestiățile de dezvoltare ale acesteea.

În încheiere, dl Tudor Meșină a mulțumit oaspeților pentru interesul manifestat față de activitatea ADR Centru și procesul dezvoltării regionale în Republica Moldova, asigurînd oaspeții că vor beneficia de tot suportul necesar în derularea proiectelor de dezvoltare la nivel regional.