Prima   -  Noutăți - Strategii regionale de gestionare integrată a deșeurilor solide

Strategii regionale de gestionare integrată a deșeurilor solide

   
09.11.2011   1232 Accesări  

Marți, 8 noiembrie, directorul ADR Centru Tudor Meșina și specialistul în planificare strategică și programare Ala Bragoi au participat la Conferința de prezentare a Strategiei de gestionare integrată a deșeurilor solide pentru Regiunea de Dezvoltare Sud, organizată de Ministerul Mediului în cooperare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. La eveniment au participat oficiali ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Mediului, administrațiilor publice locale din sudul țării, donatorii și partenerii de dezvoltare.

          În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele proiectului de gestionare integrată a deșeurilor pentru cele 8 raioane din Regiunea de Dezvoltare Sud, care s-a desfășurat pe parcursul perioadei martie 2010 - septembrie 2011. În procesul activității de elaborare a strategiei au fost evidențiate mai multe impedimente ce țin de mecanismul de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova, printre care  neconcordanța între strategiile de dezvoltare socio-economică a localităților și Strategia de gestionare integrată a deșeurilor solide pentru Regiunea de Dezvoltare Sud. Imperfecțiunile depistate urmează a fi înlăturate cu perspectiva aprobării și implementării cu succes în continuare a Strategiei menționate.

          Importanța evenimentului rezidă în faptul că proiectul nu presupune a fi unul separat, ci se planifică inițierea procesului de replicare a Strategiilor similare în Regiunile de Dezvoltare Centru și Nord pentru perioada februarie-martie 2012. Astfel, în baza experienței Regiunii de Dezvoltare Sud, precum și a partenerilor de dezvoltare din Europa, Agenția de Dezvoltare Regională Centru este deschisă pentru monitorizarea implementării proiectelor similare și în Regiunea de Dezvoltare Centru.