Prima   -  Noutăți - Masă rotundă la Ungheni

Masă rotundă la Ungheni

   
16.11.2011   1886 Accesări  

 

Marți, 15 noiembrie, la Ungheni a avut loc masa rotundă  cu genericul „Actualizarea propunerii de proiect : Apă potabilă pentru 12000 de locuitori pentru 12 localități defavorizate”. Scopul acestei mese rotunde a fost  actualizarea propunerii de proiect în conformitate cu prioritățile și cerințele de finanțare ale FNDR.

La activitate au participat specialiștii ADR Centru, reprezentanți ai Consiliului raional și primarii ai localităților partenere la acest proiect.

Directorul ADR Centru Tudor Meșină a menționat faptul că astefel de mese rodunde vor fi organizate pentru proiectele propuse spre finanțare în 2012. Dumnealui a amintit faptul că acoperirea financiară, pregătirea documentației tehnice, importanța regională, sunt cîteva dintre criteriile pe care trebuie să le întrunească un proiect acceptat spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Participanții la masa rotundă au pus în discuție propunerea de proiect pentru a revedea actualizarea planului de activități și a bugetului propunerii respective. Totodată, s-a analizat varianta inițială a proiectului și posibile modificări și ajustări.  În cadrul discuțiilor, participanții au analizat și posibilitatea dezvoltării unui sistem eficient de gestionare a rețelei de aprovizionare cu apă în cadrul proiectlui.

În final, au fost analizate responsabilitățile și contribuția partenerilor de proiect.