Prima   -  Noutăți - Vizită de studiu la Călărași

Vizită de studiu la Călărași

   
18.11.2011   1805 Accesări  

 

ADR Centru a  organizat vineri, 18 noiembrie, o vizită de studiu în cadrul proiectului „Asigurarea dezvoltării durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrucția și extinderea rețelelor de apă și canalizare”. În cadrul aceste vizite au participat reprezentanți ai autorităților publice locale de nivelul I și II, reprezentanți ai întreprinderilor municipale și prestatori de servicii comunale din toată Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC).

Obiectivul general al vizitei a fost schimbul de experiență și cunoștințe în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare la nivel municipal și regional.

Directorul ADR Centru, Tudor Meșină a menționat în cuvîntul de salut că asemenea vizite sunt binevenite și vor spori schimbul de experiență între specialiștii din același domeniu din Regiunea de Dezvoltare Centru. Totodată, directorul agenției  a prezentat și aspectelele de prezent și perspectivă ale domeniului de dezvoltare a rețelelor de apă și canalizare în cadrul RDC.

În cadrul vizitei participanții au avut posibilitatea să viziteze stațiile de pompare și epurare și să ia cunoștință de mecanismul de funcționare acestora. Directorul Întreprinderii Municipale Gospodăria comunal-locativă Călărași, Gheorghe Mutu a explicat  întregul proces de funcționare a sistemului de epurare a apelor reziduale în orașul Călărași. Participanți în cadrul acestei vizite a relatat că asemenea vizite sunt un bun prilej pentru schimb de experiență și generare de idei de proiecte în acest domeniu.

Amintim că solicitantul proiectului „Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrucția și extinderea rețelelor de apă și canalizare” este Consiliul raional Călărași.  Obiectivul general al proiectului este asigurarea dezvoltării locale durabile prin prevenirea poluării resurselor naturale.