Prima   -  Noutăți - Dezvoltarea regională ”“ provocări și realități

Dezvoltarea regională ”“ provocări și realități

   
30.11.2011   2393 Accesări  

La 30 noiembrie a avut loc masa rotundă de încheiere a proiectului "Susținerea Dezvoltării Regionale în Moldova: oportunitate pentru stimularea dezvoltării societății civile", implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup" și Agenția Tehnologică CzechINVENT cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Cehe și Fundația Soros în cadrul programului Est-Est: Parteneriat fără frontiere.

Au fost analizate 4 propuneri de proiect ce țin, nemijlocit de dezvoltarea Regiunii de Dezvoltare Centru (RDC). Grupul care a analizat aceste propuneri a avut următoarea componență: directorul general al Agenției Tehnologice cehe Czech INVENT, René Samek, Manfred Hellmich, consultant superior în cadrul Czech INVENT, Iulia Sîrghi-Zolotco, director Serviciu administrativ, financiar și comunicare al Centrului Analitic Independent EXPERT-GRUP, împreună cu alți invitați.

 Printre persoanele selectate pentru această etapă este și  specialistul în probleme strategice și planificare din cadrul ADR Centru, Ala Bragoi, care a prezentat ideea de proiect "Dezvoltarea unui sistem actualizat de documente de planificare regionale". Celelalte idei de proiecte au fost prezentate de Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni și Svetlana Ciobanu, Director Centrul Regional de Dezvoltarea Durabilă -  "Implementarea unui sistem de siguranță și informare în traficul rutier", Claudia Pletea, președinte al Asociației Femeilor "Inițiativa" -  "Centrul de Educație și Dezvoltare Regională", Ghenadie Scobioală, Președinte ONG "Rural-Info" - "Dezvoltarea de capacități ale localităților din raionul Anenii Noi în domeniul dezvoltării regionale".

Propunerile prezentate, elaborate în baza replicării experienței și know-how-ului ceh,  urmează a fi perfecționate, promovate și propuse spre finanțare potențialilor investitor