Prima   -  Noutăți - Rezultate și priorități stabilite în cadrul unui atelier de lucru

Rezultate și priorități stabilite în cadrul unui atelier de lucru

   
23.12.2011   2532 Accesări  

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a organizat astăzi atelierul de lucru cu genericul „Eficientizarea colaborării MDRC/ADR/GIZ: planificare și coordonare". Participanți la eveniment sunt specialiștii  Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Nord, Sud, Direcției Relații Internaționale și Atragerea Investițiilor Generale, Direcției Dezvoltare Regională (DGRD) a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și reprezentanții GIZ.

Obiective atelierului sunt: concordanța și complementaritatea activităților planificate de MDRC/ADR/GIZ, oportunități de finanțare în cadrul proiectului extins cu contribuția SIDA în vederea  dezvoltării capacităților agențiilor, consiliilor regionale de dezvoltare, precum și modalități de cooperare interinstituționale.

Philipp Johansen, directorul de țară al GIZ în Moldova a menționat faptul că domeniul dezvoltării regionale este o prioritate pentru GIZ și o posibilitatea de a contribui la dezvoltarea social-economică a multor localități din țară, prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale", implementat de GIZ.

Valentina Pleșca, directorul DGDR a specificat că pe parcursul anului 2011 s-au obținut realizări importante în colaborare cu partenerii și donatorii.

Atelierul de lucru este organizat în vederea armonizării bugetelor și activităților planificate anual și trimestrial conform Planului anual de activitate al MDRC și ADR, și identificarea activităților care urmează de a fi susținute de către GIZ.

23 decembrie 2011