Prima   -  Noutăți - Consiliul Regional pentru Dezvoltare Centru s-a întrunit în prima ședință din acest an

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Centru s-a întrunit în prima ședință din acest an

   
19.01.2012   1597 Accesări  

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD Centru) s-a întrunit în prima ședință ordinară din anul 2012. Ședința a fost prezidată de președintele CRD Centru, Grigore Cobzac, care a salutat membrii consiliului și i-a îndemnat la colaborare cu toate structurile implicate în dezvoltarea regională.

Viceministrul Veaceslav Guțuțui a menționat, în discursul de salut, că Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va colabora strîns cu toate consiliile de dezvoltarea regională pentru a fortifica succesele în  acest domeniu.

Tudor Meșină directorul ADR Centru a salutat prezența membrilor și a menționat faptul că anul 2011 a fost pentru agenție un an cu succese învederea implementării proiectelor de dezvoltare regională.

Membrii consiliului s-au implicat activ în discuții și au fost aprobate deciziile:

1. Cu privire la audierea Raportului de activitate al Agenției de Dezvoltare Regională Centru pentru anul 2011;

2. Cu privire la audierea Raportului privind implementarea proiectelor de dezvoltare regională pe parcursul anului 2011;

 3. Cu privire la aprobarea Planului de activitate al ADR Centru pentru anul 2012;

4.  Cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli  pentru organizarea și funcționarea ADR Centru pentru anul 2012;

5. Cu privire la modificarea și completarea Planului Operațional Regional Centru;

6. Cu privire la înaintarea proiectelor spre examinare Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltare Regională pentru a fi finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională în anul 2012.

În final CRD Centru a venit cu o adresare către Parlamentul RM, Guvernul RM , Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Ministerul Finanțelor prin care propun mărirea cuantumului fondului de la 1% la 2% din veniturile bugetului de stat. Tot în acest context, CRD Centru mai solicită ca FNDR să fie unul cumulativ, din motivul că durata de realizare a unui proiect este mai mare de un an, iar mijloacele neutilizate trebuie să fie disponibile pentru utilizare în anul următor. Totodată, s-a propus ca termenul de implementare a proiectelor să fie extins de la 2 la 3 ani.

       

Mai multe poze de la ședința CRD Centru puteți vizualiza AICI.