Prima   -  Noutăți - ADR Centru și Consiliul Raional Orhei au dat start promovării eficienței energetice

ADR Centru și Consiliul Raional Orhei au dat start promovării eficienței energetice

   
27.01.2012   2199 Accesări  

Primul proiect-pilot în domeniul eficienței energetice în Regiunea de Dezvoltare Centru a fost lansat astăzi la Orhei. Proiectul „Îmbunătățirea eficientei energetice a spitalului de la Orhei” are ca obiectiv general îmbunătățirea eficientei energetice a spitalului din Orhei.

Philipp Johannsen, manager de proiect, directorul de țară al Agenției pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova a mulțumit autorităților pentru colaborare și a adăugat că GIZ va susține în continuare domeniul dezvotării regionale în Rebublica Moldova. Directorul ADR Centru, Tudor Meșină a salutat reușita de pînă acuma a acestui proiect și a menționat că lansarea acestuia proiect va marca un început de bun augur în domeniul nou – eficiența energetică.  

Tot în cadrul acestui eveniment, experții internaționali Norbert Peherstorfer și Dmitriy Ivanenko au prezentat rezultatele studiului de fezabilitate, rezultate care au perspectiva de a fi replicate în cadrul instituțiilor publice din Republica Moldova în domeniul eficienței energetice.  În finalul evenimentului a fost semnat Memorandumului de Înțelegere între Consiliul raional Orhei, ADR Centru și GIZ, document prin care s-au stabilit normele și regulile procedurilor de finanțare cît și a procedurilor de achiziționare a bunurilor, lucrărilor și serviciilor 

            La eveniment au participat și reprezentanții spitalelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, Direcției Generale Securitate și Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Economiei, Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției pentru Eficiența Energetică, Proiectului Energie și Biomasă al PNUD și ai altor parteneri ai proiectului.

            Proiectul-pilot „Îmbunătățirea eficientei energetice a spitalului de la Orhei” este implementat de ADR Centru și finanțat de  Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”. Costul proiectului se estimeatimează la 1.600.000 lei și are o durată de 24 luni.

 

               

27 ianuarie 2012