Prima   -  Noutăți - Tehnică nouă pentru Întreprinderea municipală din Călărași

Tehnică nouă pentru Întreprinderea municipală din Călărași

   
01.02.2012   1674 Accesări  

Întreprinderea Municipală „Gospodăria Comunal Locativă"din raionul Călărași a fost dotată cu un calculator nou în direcția modernizării serviciilor comunale.

Tehnica de calcul a ajuns  în centrul raional în urma implementării de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a proiectului „Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrcuția și extinderea rețelelor de apă și canalizare" finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

Costul total al tehnicii este 10.270 lei. Calculatorul va fi utilizat pentru sporirea capacităților de procesare a informațiilor în cadrul întreprinderi municipale.

Proiectul  „Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrcuția și extinderea rețelelor de apă și canalizare" a fost lansat în februarie 2011 și are ca obiectiv creșterea calității și nivelului de trai al populației orașului Călărași și a localităților limitrofe, prin asigurarea accesului la rețeaua de apă potabilă și la sistemul de canalizare a cetățenilor din or Călărași și ridicarea  nivelului de conștientizare a populației referitor la starea ecologică a râului Bîc. Costul total al proiectului este de  27711.280 Lei și va fi implementat pe o durată de 24 luni.

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi AICI.