Prima   -  Noutăți - ADR Centru a lansat proiectul „Colaborarea regională pentru îmbunătățirea condițiilor social-economice a s. Sireți, raionul Strășeni”

ADR Centru a lansat proiectul „Colaborarea regională pentru îmbunătățirea condițiilor social-economice a s. Sireți, raionul Strășeni”

   
12.03.2012   1529 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Primăria satului Sireți a lansat proiectul „Colaborarea regională pentru îmbunătățirea condițiilor social-economice a s. Sireți, raionul Strășeni”. Directorul ADR Centru, Tudor Meșină a felicitat beneficiarii proiectului, menționând că acesta este unul din cele 6 proiecte care au fost selectate pentru finanțare în anul 2012, dintre cele 67 depuse. Primarii satelor beneficiare, Vasile Cartiră (Sireți) și Lungu Stelian (Roșcani) au menționat că implementarea acestui proiect pentru aceste localități va aduce mai multe beneficii pentru locuitorii acestor 2 sate. Locuitorii s. Roșcani vor avea acces mai ușor la serviciile centrului de medicină din Sireți; va fi restabilită ruta Sireți – Roșcani - Strășeni; elevii gimnaziului din Roșcani își vor putea continua din nou studiile la liceul din satul vecin, ș.a.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR Centru, reprezentanți ai Consiliului Raional Strășeni, primarii localităților partenere la proiectul dat,  reprezentanți ai societății civile și a sectorului privat.  În final a fost semnat acordul de parteneriat între ADR, aplicanți șiparteneri, document care va asigura bunul mers al implemetării proiectului.

Obiectiv general al proiectului este realizarea lucrărilor de renovare a  drumului Sireți-Roșcani și stabilirea conexiunii internaționale Chișinău- UngheniRezultatele implementării acestui proiect presupun reparația capitală a 1,8 km de druml, plobarea gropilor pe o distanță de 254m și renovarea podului de peste rîul Roșcani.

Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Suma totală a proiectului este de 10,822,720.00 lei iar suma solicitată de la FNDR – 10,389,812.00 lei ceea ce constituie 96% din costul total al proiectului. Restul 4% din sumă constituie contribuția aplicantului și partenerilor de proiect. Pentru anul 2012  din FNDR au fost alocate mijloace financiare pentru acest proiect în sumă de  9.500.000.00 lei. Proiectul va fi implementat pe o durată de 12 luni.

 Acest proiect este unul din cele 6 proiecte care au fost selectate pentru finanțare în anul 2012, dintre cele 67 depuse la primul apel de proiecte. Proiectul dat se încadrează în prioritatea 1: reabilitarea infrastructurii fizice, măsura 3.2: reabilitarea și modernizarea rețelelor de drumuri existente și conexiunilor internaționale.