Prima   -  Noutăți - „12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități".Proiect lansat la Ungheni

„12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități".Proiect lansat la Ungheni

   
06.04.2012   2646 Accesări  

UNGHENI. 05 aprilie. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Primăria comunei Mănoilești au lansat proiectul  12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR Centru, reprezentanți ai Consiliului Raional Ungheni, primarii localităților partenere la proiectul dat,  reprezentanți ai societății civile și a sectorului privat.

Obiectivul general al proiectui este îmbunătățirea calității vieții în Regiunea Centru, Raionul Ungheni prin dezvoltarea infrastructurii de aprovizionare cu apă potabilă;Rezultatele implementării acestui proiect presupun conectarea a 12 localități la apeduct,  infrastructură modernă de aprovizionare cu apă potabilă, acces la apă potabilă, dezvoltare economică pentru 12 sate

Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Suma totală a proiectului este de 23 128 910 lei iar suma solicitată de la FNDR -    19 628 910 lei ceea ce constă 85 %  din suma totală a proiectului. Restul 15 % din sumă constituie contribuția aplicantului și partenerilor de proiect. Pentru anul 2012  au fost alocate  mijloace financiare pentru acest proiect în sumă de  5 mln  lei. Proiectul va fi implementat pe o durată de 12  luni.

Acest proiect este unul din cele 6 proiecte care au fost selectate pentru finanțare în anul 2012, dintre cele 67 depuse la primul apel de proiecte. Proiectul dat se încadrează în prioritatea 1: reabilitarea infrastructurii fizice, măsura 1.1: reabilitarea și construcția rețelelor de apă, de canalizare și a stațiilor de epurare.

          

NOTA INFORMATIVĂ                          

GALERIE FOTO