Prima   -  Noutăți - Invitație│ADR Centru lansează un nou proiect la Telenești

Invitație│ADR Centru lansează un nou proiect la Telenești

   
25.04.2012   1359 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Primăria orașului Telenști vă invită la evenimentul de lansare a proiectului „Dezvoltarea sistemului public de canalizare și epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar". Evenimentul va avea loc joi, 26 aprilie 2012, ora 13.00, în incinta primăriei orașului Telenești.

La eveniment vor participa reprezentanți și funcționari  al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR Centru, reprezentanți ai Consiliului Raional Telenești, primarii localităților partenere la proiectul dat,  reprezentanți ai societății civile și a sectorului privat. Partenerii proiectului dat sunt Consiliul Raional Telenești și primăria satului Inești care, împreună cu aplicantul, ADR Centru și ministerul de resort, vor semna un acord de parteneriat  pentru a asigura bunul mers al implementării proiectului.

Acest proiect este unul din cele 6 care au fost selectate pentru finanțare în anul 2012, dintre cele 67 depuse la primul apel de proiecte. Proiectul se încadrează în prioritatea nr. 1 - „Reabilitarea infrastructurii fizice", măsura 1.1 - reabilitarea și construcția rețelelor de apă, canalizare și a stațiilor de epurare.

Despre proiect:

Aplicant : Primăria  or. Telenești.

Obiectiv general : Dezvoltarea cooperării intercomunitare pentru creșterea calității vieții și a mediului înconjurător prin reabilitarea și modernizarea sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate din orașul Telenești și satele Mihalașa, Mihalașa Nouă și Inești.

Parteneri: Consiliul Raional Telenești, primăria satului Inești.

Suma totală a proiectului : Suma totală a proiectului este de 4 455 800 lei, suma aprobată de FNDR - 4 000 000 lei.

Durata de implementare : 12 luni

AGENDA EVENIMENTULUI