Prima   -  Noutăți - Autoritățile publice locale își doresc o conlucrare mai eficientă cu administrația centrală

Autoritățile publice locale își doresc o conlucrare mai eficientă cu administrația centrală

   
04.06.2012   1360 Accesări  

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a organizat, sâmbătă, 02 iunie 2012, Adunarea Generală a CALM - „Căile de edificare ale unui parteneriat și dialog efectiv între guvernarea centrală și cea locală în procesul de descentralizare, modernizare și dezvoltare a Republicii Moldova: a venit timpul să ne ascultam și auzim!". Evenimentul a avut loc în incinta Palatului de Cultură al Feroviarilor. La eveniment au participat primarii din toate localitățile Moldovei, președinții de raioane, Președintele Parlamentului, Prim-ministrul Republicii Moldova, membrii ai Parlamentului și Guvernului, reprezentanții organizațiilor internaționale, partenerii CALM, reprezentanții corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Congresul și-a desfășurat lucrările în trei sesiuni. Pe parcursul sesiunilor, în cadrul discuțiilor a fost discutat și implicarea APL în politica de dezvoltare regională. Șeful delegației UE în Republica Moldova, Dirck SHUEBEL, a precizat, în discursul său, că  prin intermediul și cu susținerea autorităților publice locale se eficientiza procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională. Totodată, oficialul a specificat că Republica Moldova va beneficia și în continuare de fonduri suplimentare din partea Uniunii Europene,  pentru a-și continua și reconfirma angajamentele de promovare a reformelor începute. În cadrul uneia din sesiuni reprezentanții APL au avut posibilitatea să adreseze întrebări membrilor Guvernului și împreună să inițieze identificarea soluțiilor viabile la problemele curente. La eveniment a participat și directorul ADR Centru, Tudor Meșină.

În final, participanții plecat cu gîndul că acest congres va reprezinta o bună oportunitate pentru eficientizarea dialogului instituțional dintre APL și Administrația publică centrală.