Prima   -  Noutăți - Obiectivele SUERD, discutate în cadrul unei ședințe la MDRC

Obiectivele SUERD, discutate în cadrul unei ședințe la MDRC

   
05.06.2012   1832 Accesări  

Veaceslav GUÈšUÈšUI, coordonatorul național SUERD, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a întrunit în cadrul unei ședințe de lucru directorii Agențiilor Centru, Nord și Sud pentru a discuta despre prevederile, obiectivele și oportunitățile Strategiei, precum și utilitatea organizării unor acțiuni cu ocazia Zilei Dunării în Moldova, care se desfășoară anual la 29 iunie. De asemenea, cei prezenți au discutat planul provizoriu de acțiuni ce urmează a fi realizat în perioada nominalizată, menționînd activitățile de informare.

În cadrul ședinței, consultantul național pentru implementarea Strategiei, Andrei IOVU, a prezentat structura de guvernanță a SUERD, responsabilitățile reprezentanților instituțiilor (experți) pe domeniile prioritare, rolul coordonatorului național, structura operațională SUERD în Republica Moldova și contribuția ADR-urilor.

Totodată, în cadrul întrunirii au fost analizate posibilitățile de colaborare cu experții pe domeniile prioritare și modalitățile de implementare prin acțiuni și proiecte concrete, care ar demonstra un impact imediat, cu beneficii pentru regiune.

La finalul ședinței, directorii agențiilor au menționat conceptele în curs de elaborare și posibilitatea discutării acestora cu partenerii din statele semnatare a Strategiei. MDRC

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor