Prima   -  Noutăți - Misiune de experți din cadrul Programului PNUD Slovacia în vizită la ADR Centru

Misiune de experți din cadrul Programului PNUD Slovacia în vizită la ADR Centru

   
19.06.2012   1185 Accesări  

 

Marți, 19 iunie la ADR Centru s-a aflat o misiune de experți din cadrul Oficiului Regional Europa, Bratislava, Slovacia al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, PNUD. Scopul aceste misiunii constă în identificarea unui proiect de cooperare intercomunitară care va beneficia de asistență în implementare din partea donatorilor, în anul 2012.

La întîlnire au participat 2 experți din partea Oficiului regional Europa al PNUD: Ilmiasan DAUTI și Boran IVANOVSKI, specialiști în domeniul cooperării intercomunitare în cadrul Programului UNDP, „Gîndește global, dezvoltă local”  și doi coordonatori din partea oficiului PNUD Moldova: Ghenadie IVAȘCENCO și Olese Cruc.

Experții s-au arătat interesați de modul de aplicare a elementelor de cooperare intercomunitară în proiectele de dezvoltare regională implementate de ADR Centru. În cadrul discuțiilor directorul ADR Centru, Tudor Meșină a subliniat pentru a încuraja cooperarea dintre comunități, e nevoie de a dezvolta și de a actualiza cadrul legal din RM.

Boran IVANOVSKI, a menționat că stabilirea parteneriatelor dintre comunități va duce la creșterea calității, la optimizarea costurilor întreprinderilor care prestează servicii precum apă și canalizare, gestionare a deșeurilor, și implicit, la scăderea tarifelor suportate de cetățeni.

Misiunea slovacă se află în Republica Moldova pe parcursul a două zile, timp în care experții vor efectua vizite de studiu la 4 proiecte implementate de ADR Centru: Hîncești, Nisporeni, Vatici și Orhei.