Prima   -  Noutăți - S-a dat startul unui nou proiect: "Consolidarea capacității administrației publice în Republica Moldova în domeniul pregătirii documentelor strategice și a proiectelor de infrastructură"

S-a dat startul unui nou proiect: "Consolidarea capacității administrației publice în Republica Moldova în domeniul pregătirii documentelor strategice și a proiectelor de infrastructură"

   
20.06.2012   1336 Accesări  

 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Moldova și Ministerul Dezvoltării Regional din Polonia au dat startul unui nou proiect: "Consolidarea capacității administrației publice în Republica Moldova în domeniul pregătirii documentelor strategice și a proiectelor de infrastructură". Valoarea totală a proiectului constituite circa 100 mii euro și urmează a fi implementat în perioada iunie-decembrie 2012.
În acest context, astăzi Veaceslav Guțuțui viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor împreună cu Valerian Bînzaru, directorul Direcției generale dezvoltare regională și Svetlana Rogov, șef al Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor, precum și specialiștii Direcției politică și cooperare regională din minister au avut o întrevedere cu  Renata Calak, Director Adjunct, Departamentul de Coordonare a Politicilor Structurale a Ministerului Dezvoltării Regionale al Republicii Polone, cu Grzegorz Pragert, coordonator de proiect și alți reprezentanți ai ministerului omolog.
Subiectele discutate în cadrul întrevederii s-au axat pe principalele obiective ale proiectului, perioada de implementare  și planul activităților ce urmează a fi realizate.
Viceministrul Veaceslav Guțuțui  a mulțumit colegilor din Polonia pentru cooperarea eficientă și disponibilitatea de a susține dezvoltarea regională din Republica Moldova, precum și a menționat faptul că implementarea proiectului "Consolidarea capacității administrației publice în Republica Moldova în domeniul pregătirii documentelor strategice și a proiectelor de infrastructură" are loc în urma semnării în 2010 a Memorandumului de Înțelegere interministerial iar scopul acestuia este de a stabili și intensifica colaborarea în domeniul dezvoltării regionale.
Valerian Bînzaru a prezentat ultimele succese din domeniul dezvoltării regionale și activitățile planificate în politica regională din țara noastră, inclusiv, problemele și principalele obstacole, iar Svetlana Rogov a prezentat asistența externă oferită domeniului dezvoltare regională din partea partenerilor de dezvoltare și a donatorilor.
La rîndul său,  Renata Calak a comunicat că scopul vizitei în Republica Moldova este de cerceta și examina domeniul în scopul identificării necesităților țării noastre și de a stabili acțiunile concrete necesare în implementarea proiectului. De asemenea, dna Director adjunct a specificat că experții MDR din Polonia sunt disponibili de a împărtăși experiența în implementarea proiectelor, precum și apreciază cooperarea eficientă cu MDRC din Moldova.
Totodată, Renata Calak a menționat că la finalul implementării proiectului va fi realizată o evaluare care va permite măsurarea obiectivelor propuse și va stabili prioritățile celui de-al doilea proiect. În dependență de rezultate va fi identificat domeniul de implementare și asistența necesară.
Menționăm că, delegația din Polonia se află în vizită în țara noastră pînă vineri, 22 iunie, timp în care vor vizita proiectele de dezvoltare regională implementate de MDRC și vor discuta cu directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională pentru a stabili prioritățile în cadrul proiectului.
Astăzi, delegația poloneză s-a aflat la ADR Centru, unde au participat la atelierul de lucru „Actualizarea documentelor strategice regionale” din cadrul Proiectului de Twinning. 
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării regionale și Construcțiilor