Prima   -  Noutăți - Viceministrul Guțuțui a discutat cu locuitorii raionului Ungheni problemele de dezvoltare socio-economice din raion.VIDEO

Viceministrul Guțuțui a discutat cu locuitorii raionului Ungheni problemele de dezvoltare socio-economice din raion.VIDEO

   
21.06.2012   1431 Accesări  

 

Veaceslav Guțuțui, Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor s-a întîlnit marți, 19 iunie cu cetățenii din raionul Ungheni, conform orarului întâlnirilor membrilor Guvernului și a conducătorilor autorităților administrative centrale cu cetățenii, și a discutat problemele de dezvoltare socio-economice ale raionului.
Totodată, la întrevedere au participat și primarii localităților, conducătorii serviciilor publice desconcentrate și descentralizate, conducerea raionului  care au pus în discuție subiectele ce țin de finanțarea și implementarea proiectelor, inclusiv de dezvoltare regională și cooperare transfrontalieră.
Viceministrul le-a vorbit unghenenilor despre principalele activități desfășurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în primele luni ale anului în domeniul calitatea în construcții, locuință, amenajarea teritoriului și urbanism,  dezvoltare regională. De asemenea, Veaceslav Guțuțui a prezentat proiectele de dezvoltare regionale care sunt în curs de implementare în Regiunea de Dezvoltare Centru din Fondul Național de Dezvoltare Regională și a donatorilor străini, precum și a comunicat despre actualizarea Strategiei de Dezvoltare Centru cu includerea unei noi priorități – Eficiența Energetică și necesitatea completării de chestionarelor de către APL de nivelul I și II, datele cărora vor fi utilizate la elaborarea analizei și la stabilirea necesităților în acest domeniu.
Un alt subiect de discuție a constituit experiența MDRC în atragerea de finanțări din fonduri europene: Proiectele Pilot în Dezvoltare Regională cu suportul UE, inițiativa UE 12 în dezvoltarea regională, proiectele cu finanțare SIDA și GIZ. S-a mai vorbit și despre lansarea de către MDRC a politicii publice legate de dezvoltare urbană echilibrată în contextul dezvoltării regionale și descentralizării.
La rîndul lor, autoritățile raionale au dorit să cunoască situația privind înaintarea și finanțarea proiectelor în anul 2012 din Fondul de Eficiență Energetică, precum și au solicitat, în acest context, o întrunire cu reprezentanții Agenției de Eficiență Energetică.
         Ulterior, după întrevederea cu cetățenii viceministrul a discutat cu aplicantul și partenerii proiectului de dezvoltare regională  „12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități din raionul Ungheni” implementat de către MDRC prin ADR Centru. Principalul subiect a discuțiilor a fost urgentarea lucrărilor de proiectare a sistemelor interne de apă și canalizare din localitățile raionului, precum și respectarea condițiilor contractului în scopul implementării eficiente a proiectului.
         Tot în cadrul vizitei în teritoriu Veaceslav Guțuțui a mers și la tabăra estivală „Plus Armonie” din or. Ungheni pentru a se documenta despre activitatea taberelor de odihnă de copii și adolescenți de pe teritoriul raionului.MDRC

             

sursa:www.aicitv.md