Prima   -  Noutăți - Ministrul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Letonia a vizitat Regiunea de Dezvoltare Centru

Ministrul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Letonia a vizitat Regiunea de Dezvoltare Centru

   
29.06.2012   1289 Accesări  

 

Edmunds SprÅ«džs Ministrul Protecției Mediului și Dezvoltare Regională din Letonia, împreună cu alți delegați, a întreprins o vizită la sediul ADR Centru.

Directorul ADR Centru a prezentat oaspeților agenția și a vorbit oaspeților despre activitatea acesteia în Regiunea de Dezvoltare Centru. Delegația letonă s-a arătat interesată atât de activitatea agenției și modul de colaborare al acesteia cu alte structure cît și de procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională. Pe parcursul discuțiilor ministrul leton a menționat că Letonia este disponibilă să ofere din experiența sa pentru a ajuta Moldova să sporească importanța dezvoltării regionale și să ridice nivelul de trai  al cetățenilor din țara noastră. 

În contextul vizitei în Republica Moldova, delegația letonă a efectuat o vizită de studiu și la proiectul de la Călărași implementat de ADR Centru „Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin reconstrucția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrucția și extinderea rețelelor de apă și canalizare”. Oficialii au studiat experiența în cadrul acestui proiect menționînd că acesta se prevede a fi unul de succes.

     

Amintim că ieri, Marcel Răducan ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Edmunds SprÅ«džs Ministrul  Protecției Mediului și Dezvoltare Regională din Letonia au semnat un Acord Internațional care stabilește prioritățile și obiectivele cooperării Moldovei cu Letonia în domeniul dezvoltării regionale.

Conform Acordului părțile vor promova și sprijini dezvoltarea relațiilor reciproce de parteneriat în vederea intensificării cooperării între regiunile de dezvoltare/planificare din Letonia și Moldova, între autoritățile publice locale, precum și instituțiile responsabile de elaborarea și implementarea politicii naționale regionale.  

Menționăm că, ministrul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Letonia se află în vizită oficială în Republica Moldova în perioada 27-29 iunie curent la invitația omologului său Marcel Răducan, iar în cadrul vizitei delegația letonă are întrevederi cu reprezentanții administrației publice locale și oficialii altor ministere referitor la oportunitățile de afaceri pentru antreprenorii letoni, cooperarea în domeniul dezvoltării regionale și eficienței energetice.