Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare în cadrul proiectelor

Vizite de monitorizare în cadrul proiectelor

   
10.07.2012   3038 Accesări  

Pe parcursul  a trei zile, directorul ADR Centru, Tudor Meșină, împreună cu specialiști din secția managementul proiectelor au întreprins vizite de monitorizare în cadrul proiectelor în implementare.  Au fost vizitate proiectele din localitățile Bujor, Sireți, Ungheni, Vatici, Telenești, Ulmu și Călărași.

În cadrul proiectului Dezvoltarea social-economică a satului Bujor prin renovarea drumuluiL571 R33-Bujor-Mirești(km 0+00-km3+200)”,  grupul a monitorizat lucrările îndeplinite pentru îmbrăcămintea asfaltică pe poporțiune de 1,4 km de drum și lucrările de terasament pentru curățirea rigolelor de scurgere a apelor pluvial. Pe parcursul ultimei săptămîni au fost instalate și panourile de informare.

         

Vizite de monitorizare a lucrărilor s-au întreprins și la proiectul „Colaborare regională pentru îmbunătățirea condițiilor social- economice a s. Sireți și s. Roșcani, raionul Strășeni”. Aici, operatorul economic SRL „Poduri Prim” a dat start lucrărilor de contrucție a  podului din s. Roșcani. Costul lucrărilor au fost estimate la 2007953,11 lei.

       

Grupul de monitorizare din cadrul ADR Centru s-a deplasat și la proiectul de la Ungheni - „12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități”, Ungheni. Împreună cu managerul de proiect, reprezentantul proiectantului „Ecologie Expert” și primarii localităților beneficiare a fost selectat traseul apeductului și au fost discutate și două posibilități de amplasare a stației de tratare a apelor.

În cadrul unui alt proiect implementat de ADR Centru, „Construcția platformelor pentru depozitarea deșeurilor solide/managementul deșeurilor solide”  Vatici, a fost organizată recepția la terminarea lucrărilor pentru 77 de platforme construite în localitățile beneficiare.

Amintim că ADR Centru are în implementare 15 proiecte, două dintre ele fiind finanțate cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)